Pōmaikaʻi o ka ʻeke meaʻai ʻai meaʻai puaʻa

Ke piʻi nui nei ka nohona kūlanakauhale.ʻAʻole pono nā mea nona nā holoholona i ke alo i ka hele maʻamau a me ke ola o kēlā me kēia lā, akā e hoʻolohe pū i ka ʻai maikaʻi ʻana o nā holoholona e hele pū me lākou i kēlā me kēia lā?
 
He mea nui ka hou o ka meaʻai i ke olakino a me ka makemake o nā ʻīlio.Ke kūʻai ʻana i ka ʻai ʻīlio, ʻaʻole hiki i nā mea nona ke kūʻai aku e like me ka ʻai ʻana o ka ʻīlio.No laila, he mea nui ka mālama hou ʻana a mālama pono i ka ʻai ʻīlio!
No laila pehea e hiki ai iā mākou ke mālama maikaʻi i ka meaʻai ʻīlio?
ʻOiaʻiʻo ka mālama ʻana i ka vacuum!
n4
Hoʻopili ʻia ka meaʻai ʻīlio paʻii loko o nā ʻeke kīwī, me ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻopihapiha meaʻai kiʻekiʻe kiʻekiʻe a me ka ʻenehana hoʻopaʻa paʻa paʻa, hiki ke pale maikaʻi i ka lilo ʻana o ka meaʻai, ka pōʻino a me ka pollution lua!E nānā pono kākou i nā pono o ka mālama ʻana i ka meaʻai me ka kikoʻī!
Na pomaikai ohoʻopaʻa ʻumeke
1. Kāohi i ka pōʻino o ka meaʻai
ʻO ka hana koʻikoʻi o ka hoʻopiha piha ʻana ʻo ia ka wehe ʻana i ka oxygen, a he maʻalahi kāna kumu, no ka mea, ʻo ka ʻai a me ka deterioration ke kumu nui o nā hana o nā microorganisms, a ʻo ke ola ʻana o ka hapa nui o nā microorganisms (e like me ka mold a me ka hū) e pono ai ka oxygen, a me ka vacuum. ʻO ka hoʻopaʻa ʻana ka hoʻohana ʻana o kēia kumumanaʻo e hoʻoneʻe i ka oxygen i loko o ka ʻeke ʻeke a i loko o nā keʻena meaʻai, i nalowale nā ​​microorganism i ko lākou wahi noho.Ua hōʻike ʻia nā hoʻokolohua: inā he ≤1% ka nui o ka oxygen i loko o ka ʻeke ʻeke, e hāʻule nui ka ulu a me ka wikiwiki o ka hoʻoulu ʻana o nā microorganisms, a i ka wā i ≤0.5% ka nui o nā microorganisms e pale ʻia a hoʻōki i ka hānau ʻana.
 
2. E mālama i ka waiwai o ka meaʻai
ʻO ka oxidation o ka meaʻai e hoʻololi i ka meaʻai i ka ʻono a me ka deteriorate, a ʻo ka oxidation e alakaʻi pū ai i ka nalowale o nā huaora.E hoʻopili ʻia nā mea paʻa ʻole i loko o nā puaʻa meaʻai e ka oxygen, a ʻeleʻele ke kala.No laila, ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana i ka waihoʻoluʻu kumu, ka ʻala, ka ʻono, ke ʻano a me ka waiwai o ka meaʻai no ka manawa lōʻihi.
 
3. E pale i ka hoʻohana ʻana i ka nui o nā mea mālama kemika
Hiki i nā mea mālama kemika ke pale i ka pōʻino i hana ʻia e nā microorganism a hoʻolōʻihi i ke ola o ka meaʻai.ʻO ka lawe nui ʻana i kēia mau mea kemika e hōʻeha i ke olakino o nā ʻīlio, ʻoiai he hana lohi kēia.ʻO ia ke kumu i koho ai ka meaʻai ʻīlio Huandou i ka ʻeke ʻeke, ʻoiaʻiʻo mai ke ʻano o ke olakino o ka ʻīlio!
n5
Ma hope o ka wehe ʻia ʻana o ka ʻeke ʻai ʻīlio, e komo pū ka ea i loko o ka ʻeke a hui pū me ka meaʻai, ʻoi loa i ke kauwela ke kiʻekiʻe ka mahana a ʻoi aku ka wikiwiki o ka ʻai ʻana, no laila pono mākou e hoʻolohe i ka mālama ʻana i ka ʻai ʻīlio. !

Pehea e mālama ai i ka ʻai ʻīlio?
1. Ma hope o ka ʻai ʻana, e ʻomi i ka nui o ka ea e like me ka hiki a hoʻopaʻa hou, a i ʻole e pelu pono i ka puka ma mua o ka hoʻopaʻa ʻana.
2. E kūʻai ma kahi maloʻo a maloʻo, e like me ka lumi kuke.
3. E hōʻalo i ka mālama ʻana ma nā wahi me ka nui o ka hoʻololi ʻana i ka mahana, kahi e hoʻomohu nui ai ka ʻai ʻīlio!
4. Mai mālama i ka meaʻai ʻīlio i loko o ka friji, e hoʻonui ka friji i ka maʻa o ka meaʻai maloʻo.
n6


Ka manawa hoʻouna: Mar-24-2023